Meny

Benkeplater Kjøkken: Slik velger du riktig benkeplate til ditt kjøkken! 

Benkeplater Kjøkken: Slik velger du riktig benkeplate til ditt kjøkken! 

>
>
Benkeplater Kjøkken: Slik velger du riktig benkeplate til ditt kjøkken! 

Innholdsfortegnelse

Kjøkkenet ditt er hjertet og sjelen i hjemmet ditt. Det er her du sosialiserer, bruker tid på å lage mat og underholde familie og venner. Kjøkkenbenkeplater er en av de viktigste funksjonene når det gjelder å bygge og designe utseendet på det nye kjøkkenet ditt, så det er viktig å sikre at den riktige avgjørelsen blir tatt. 
 
Etter å ha valgt et kjøkken, vil benkeplaten være fokuspunktet og vil være det største snakkepunktet i ethvert kjøkken.  

Kjøkkenbenkeplater i laminat 

Du vil noen ganger se laminatbenkeplater snakket om i et lavt budsjett, kostnadseffektivt kjøkken, men hvis du får stil og design riktig, vil kjøkkenet ditt se utrolig ut. De er et billigere alternativ til Stone, men fortsatt veldig slående og kan få kjøkkenet ditt til å se fantastisk ut. Det er så mange designalternativer å velge mellom, du vil bli bortskjemt med valg! 
 
Kjøkkenbenkeplater i laminat er slitesterke og krever lite vedlikehold, men de må behandles med forsiktighet, da de noen ganger kan bli skadet av vanninntrenging, fordi de har et sponplateunderlag. Vi vil også anbefale at varme panner aldri settes direkte på overflaten, da dette vil skade benkeplaten. Bruk alltid beskyttere. 

Kjøkkenbenkeplater i massivt tre

Kjøkkenbenkeplater i massivt tre 

Hvis du leter etter naturlig utseende og følelse på kjøkkenet ditt, vil du kanskje ha noe mer tradisjonelt. En benkeplate i tre vil gi deg en nydelig rustikk følelse til hjemmet ditt. 

Benkeplater i tre er populære, da de gir kjøkkenet ditt en skikkelig hjemmekoselig følelse – noe som de mer moderne kjøkkenstilene og designene kan mangle. Med alderen skifter tre farge veldig subtilt. Du kan bruke forskjellige oljer for å endre fargen selv, noe som kan gjøre underverker hvis trebenkeplaten din trenger det lille løftet. 
 
Kjøkkenbenkeplater i tre er litt høyere vedlikehold. For at de skal se nye ut, anbefales det å olje dem regelmessig, rundt hver 6. måned, i benkeplatens levetid. 
 
Oljen fungerer faktisk på så mange måter, det vil holde benkeplatene vannavstøtende, hygieniske og det er også en fin måte å stoppe flekker eller vannmerker danning. Men husk, la aldri stående væsker ligge på benkeplaten. Hvis de ikke er forseglet regelmessig, kan de bli porøse. 
 
Når du kjøper benkeplaten i tre, sjekk med leverandøren eller produsenten hvilken type olje som trengs, da dette vil avhenge av hvilken benkeplate i tre du velger. 

Kjøkkenbenkeplater i granitt

Kjøkkenbenkeplater i granitt 

Granitt er naturstein. Det er veldig tøft og slitesterkt. Dens egne unike mønstre er det som gjør det så annerledes. Ingen brikker er like! 

Den uovertrufne finishen på en benkeplate i granitt er det som gjør den litt dyrere i dagens marked. De har ekstremt høy varmebestandighet som en naturlig stein, men vi vil alltid anbefale å bruke en form for beskyttelse. De er også veldig svært ripebestandige. 

Sjekk alltid hvilke vaskemidler som er best å bruke til å rengjøre granittbenkeplaten, men vi vil anbefale en fuktig klut og et veldig mildt vaskemiddel. Vaktene er sitrus og sure matvarer og væsker som kan være løsemiddelbaserte. 

Siden de vanligvis kommer forseglet når de installeres, anbefales det at de lukkes igjen hvert år, da dette er et porøst materiale. 

Kjøkkenbenkeplater i kvarts 

Kvarts er en konstruert benkeplate i stein. Dette er et veldig populært valg, da det er mange design som passer til enhver smak og budsjett. De produseres i grupper, noe som betyr at du kan få mer enn ett stykke av samme materiale. 

Svært slitesterk, ikke-porøs og ripebestandig gjør dette til en av benkeplatene du velger for ethvert kjøkken. 

Siden de ikke er naturstein og blandet med harpiks, kan du ikke bruke sterke kjemikalier på overflaten for å rengjøre dem. Varmt vann med mildt vaskemiddel vil være ideelt å rengjøre. 

Igjen, med de fleste benkeplater, vil varme panner ikke anbefales å settes rett på overflaten, da dette kan skade dem. Vi vil anbefale en form for pannebeskytter. 

Hvorfor ikke søke hvor ditt lokale kjøkkenfirma er her. 

Keramiske kjøkkenbenkeplater 

Hvis du vil ha stort utvalg og flekkbestandig kjøkkenbenkeplater, er keramikk et godt valg. Ripebestandig og enkel å rengjøre gjør porselen til den foretrukne benkeplaten. 

Porselen er imidlertid utsatt for flis og bryter mer enn andre. Dette er også en av de dyrere benkeplatene på markedet. 

Det finnes så mange andre kjøkkenbenkeplater og typer, men vi har nettopp fremhevet de viktigste ovenfor. Din drømmebenkeplate vil komme ned til budsjettet og stilen din, og uansett er vi sikre på at kjøkkenet ditt vil misunnes av andre. 

Relatert:

Kjøkkenøy: Praktisk løsning for større kjøkken

Belysning kjøkken

Velge riktige hvitevarer

Easy Touch: Anti-fingerprint 

GRATIS Tegnetime

Book tegnetime

Hidden
DD slash MM slash YYYY
Navn(Påkrevd)
Personvern(Påkrevd)