Belysning kjøkken

Belysning kjøkken

Innholdsfortegnelse

Finn ut hvordan belysningssystemene våre ikke bare belyser arbeidsplasser perfekt, men også skaper en hyggelig atmosfære. 

Kunsten å skape atmosfære med belysning i kjøkkenet

En optimal belysningsplan (belysning kjøkken) er uunnværlig på kjøkkenet, fordi ikke all belysning er skapt like!

Det rette belysningskonseptet støtter optimale arbeidsforhold og viser effektivt frem det nye kjøkkenet. Følgende aspekter bør alltid tas i betraktning når du planlegger belysning: Sørg for at arbeidsområdets belysning er jevn og skyggefri så mye som mulig for å optimalisere daglige oppgaver på kjøkkenet. 

I tillegg til generell rombelysning (belysning kjøkken), skaper det en hjemmekoselig og behagelig atmosfære å skape flere små øyer av lys hovedsakelig nær sittegruppene på kjøkkenet. 
 
Takket være effektiv LED-teknologi og moderne styringsalternativer kan dette realiseres enkelt og kostnadseffektivt. Spør din spesialforhandler på kjøkkenet og finn din første inspirasjon til temaet lys her. 

 skape atmosfære med belysning i kjøkkenet

Hyllene på åpne hylleenheter kan utstyres med en LED-lyslist på forespørsel. Dette gjør at du kan lage tilpassede belysningsaksenter på kjøkkenet, akkurat der du vil ha dem. 

LED-belysning for nisjekledninger 

Nisjekledninger er valgfritt tilgjengelig med integrert LED-belysning. LED-lyslisten er utstyrt med Emotion-teknologi og sikrer jevn belysning av arbeidsområdet. 

LED-belysning for nisjekledninger 

LED glass kant belysning kjøkken

Opplyste glasshyller gir subtile høydepunkter til åpne skjermer. 

LED glass kant belysning kjøkken

 LED interiør enhet belysning 

Belys produkter som er lagret i skap og skuffer for enklere lokalisering. 

LED interiør enhet belysning kjøkken

LED sokkel lys 

Skap den perfekte atmosfæren med lav belysning på kjøkkenet ditt med subtil sokkelbelysning. 

LED sokkel lys

3 Grunner hvorfor kjøkken belysning er viktig

Belysning på kjøkkenet er viktig av flere grunner. Ikke bare hjelper det deg å se hva du gjør når du lager mat, men det kan også skape en koselig stemning i rommet.

Her er noen grunner til hvorfor belysning er viktig på kjøkkenet:

1. Belysning kjøkken: Gir god sikt

Det er viktig med god belysning på kjøkkenet for å kunne se hva du gjør når du lager mat. Arbeidslys er spesielt viktig for å kunne tilberede maten på en trygg og effektiv måte. Det kan være lurt å ha en lyskilde over kjøkkenbenken, slik at du kan se hva du gjør når du skjærer, hakker og tilbereder maten.

2. Belysning kjøkken: Skaper en koselig stemning

Belysning kan også hjelpe til med å skape en koselig stemning på kjøkkenet. Ved å velge riktig type belysning, kan du skape en hyggelig atmosfære som gjør det ekstra koselig å lage mat og spise sammen med familie og venner.

3. Belysning kjøkken: Gir rommet et løft

En annen grunn til hvorfor belysning er viktig på kjøkkenet er at det kan gi rommet et løft. Ved å velge moderne og stilige lamper eller downlights, kan du gi kjøkkenet et mer moderne og oppdatert utseende. Dette kan være spesielt viktig hvis du ønsker å selge boligen din i fremtiden, da et moderne kjøkken med god belysning kan øke verdien på boligen.

Som du kan se, er belysning på kjøkkenet viktig av flere grunner. Det er derfor viktig å tenke nøye gjennom hvilken type belysning du ønsker å ha på kjøkkenet, og hvordan du kan få mest mulig ut av det.

Les mer om kjøkken planlegging

Ofte stilte spørsmål om belysning kjøkken:

Hvordan belyse kjøkken?

Kjøkken belysning: kjøkkenet er et viktig rom i huset som krever riktig belysning for å fungere optimalt. Det er viktig å ha en kombinasjon av generell belysning og arbeidsbelysning. Generell belysning gir et jevnt lys i hele rommet, mens arbeidsbelysning gir ekstra lys på arbeidsområdene. For å oppnå optimal belysning på kjøkkenet, anbefales det å bruke en kombinasjon av taklamper, spotter, skap- og skuffebelysning.

Hvor mange lumen trenger man på kjøkkenet?

Lumen er en måleenhet for lysstyrke. På kjøkkenet trenger man generelt sett mellom 300-500 lumen per kvadratmeter for generell belysning og mellom 700-1000 lumen per kvadratmeter for arbeidsbelysning. Det er viktig å velge en lyskilde med tilstrekkelig antall lumen for å oppnå ønsket belysning.

Hvor høyt skal en lampe henge over kjøkkenøya?

Høyden på lampen over kjøkkenøya avhenger av flere faktorer, som størrelsen på øya og høyden på taket. Generelt anbefales det å ha en avstand på 60-70 cm fra lampen til arbeidsflaten. Dette vil gi tilstrekkelig lys på arbeidsflaten samtidig som lampen ikke blir for lav eller høy.

Hvilken type belysning passer best for kjøkken uten overskap?

For kjøkken uten overskap anbefales det å bruke en kombinasjon av taklamper og spotter for generell belysning og arbeidsbelysning. Spotter gir ekstra lys på arbeidsområdene og kan justeres etter behov. Det kan også være en god idé å bruke skap- og skuffebelysning for å finne det man trenger i skapene.

Hvilken type belysning passer best for kjøkken med overskap?

For kjøkken med overskap anbefales det å bruke skap- og skuffebelysning for å finne det man trenger i skapene. I tillegg kan man bruke spotter for å gi ekstra lys på arbeidsområdene. Generell belysning kan oppnås ved å bruke taklamper eller en kombinasjon av taklamper og spotter.

Hva er noen inspirerende ideer for belysning på kjøkkenet?

Noen inspirerende ideer for belysning på kjøkkenet inkluderer å bruke LED-strips under overskapene for å gi ekstra lys på arbeidsområdene. Man kan også bruke taklamper med dimmerfunksjon for å skape en koselig atmosfære under middagen. Spotter kan brukes for å fremheve spesielle områder på kjøkkenet, som for eksempel en kjøkkenøy.

GRATIS Tegnetime

Book tegnetime

Hidden
DD slash MM slash YYYY
Navn(Påkrevd)
Personvern(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.