Meny

Supersuppe

Supersuppe

>
>
Supersuppe

Oppskrift:

Tid: 20 min

Merknader: GF

Denne suppen er stappfull av næringsrike grønne herligheter som spinat, brokkoli og

erter. Dette er grønnsaker som bidrar med masse folat og E-vitamin samt fiber og planteprotein. Suppen er så sunn at jeg nesten ikke hadde trua første gang jeg lagde den – og så ble det visst en av de beste suppene jeg vet om!

Supersuppe (2 personer)

2 sjalottløk

1 hvitløkfedd

1 ss olivenolje

½ squash

1 brokkolistilk

ca. 70 g spinat

ca. 200 g frosne erter

6 dl vann

1 grønnsakbuljongterning

ca. 2 ss sitronsaft (smak til)

4 egg

Topping (valgfritt)

noen brokkolibuketter

en neve sukkererter

50 g frosne erter

1 ss smør

litt sitronsaft

litt urtesalt/salt/flaksalt

evt. 2 ss rømme eller creme fraishe

  1. Hakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp olivenolje i en gryte, og stek løken på medium varme i ca. 5 minutter.
  2. Hakk squash og brokkolistilken i terninger og tilsett i gryten. Stek videre til terningene er gylne.
  3. Tilsett spinat og erter og fres til spinaten faller sammen.
  4. Tilsett vann og grønnsakbuljong, sett på lokk og kok i 8–10 minutter.
  5. Kok opp rikelig med vann i en liten kjele og ha i egg når vannet koker. Kok i 7 minutter for smilende egg, lenger hvis du foretrekker eggene hardkokt.
  6. I mellomtiden kutter du brokkolibuketter og sukkererter i mindre biter. Ha brokkolien over i en varm stekepanne og fres (uten olje) i 4–5 minutter. Tilsett deretter sukkererter, erter og smør og fres i 3–4 minutter. Smak til med sitronsaft og salt.
  7. Kjør suppen med stavmikser til den er helt jevn, og smak til med sitronsaft. 
  8. Topp suppen med det gode du stekte i stekepannen og eventuelt noe ekstra, som crème fraîche eller rømme og valgfrie urter.