Tid: 20 min
Merknader: GF
Denne suppen er stappfull av næringsrike grønne herligheter som spinat, brokkoli og
erter. Dette er grønnsaker som bidrar med masse folat og E-vitamin samt fiber og planteprotein. Suppen er så sunn at jeg nesten ikke hadde trua første gang jeg lagde den – og så ble det visst en av de beste suppene jeg vet om!
Supersuppe (2 personer)
2 sjalottløk
1 hvitløkfedd
1 ss olivenolje
½ squash
1 brokkolistilk
ca. 70 g spinat
ca. 200 g frosne erter
6 dl vann
1 grønnsakbuljongterning
ca. 2 ss sitronsaft (smak til)
4 egg
Topping (valgfritt)
noen brokkolibuketter
en neve sukkererter
50 g frosne erter
1 ss smør
litt sitronsaft
litt urtesalt/salt/flaksalt
evt. 2 ss rømme eller creme fraishe
- Hakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp olivenolje i en gryte, og stek løken på medium varme i ca. 5 minutter.
- Hakk squash og brokkolistilken i terninger og tilsett i gryten. Stek videre til terningene er gylne.
- Tilsett spinat og erter og fres til spinaten faller sammen.
- Tilsett vann og grønnsakbuljong, sett på lokk og kok i 8–10 minutter.
- Kok opp rikelig med vann i en liten kjele og ha i egg når vannet koker. Kok i 7 minutter for smilende egg, lenger hvis du foretrekker eggene hardkokt.
- I mellomtiden kutter du brokkolibuketter og sukkererter i mindre biter. Ha brokkolien over i en varm stekepanne og fres (uten olje) i 4–5 minutter. Tilsett deretter sukkererter, erter og smør og fres i 3–4 minutter. Smak til med sitronsaft og salt.
- Kjør suppen med stavmikser til den er helt jevn, og smak til med sitronsaft.
- Topp suppen med det gode du stekte i stekepannen og eventuelt noe ekstra, som crème fraîche eller rømme og valgfrie urter.