Merknader: GF
Tid: 30-40 minutter
Blåskjell er blant det mest bærekraftige vi har fra havet, og de er i tillegg svært rike på næring som kan være vanskelig å få tak i andre steder! Blåskjell Inneholder masse jern og jod, omega-3-fettsyrer, sink og selen. Selv om jeg også kan like en klassisk hvit blåskjellsuppe, så synes jeg denne små-spicy varianten er enda bedre.
Thai blåskjell (2 personer)
- 1 kg blåskjell
- 1 sjalottløk
- 1-2 fedd hvitløk
- 1/2 ss revet ingefær
- 1 ss olivenolje eller smør
- 2 ts red curry paste
- 1 dl eplemost / eplejuice (du kan også bruke hvitvin)
- 2,5 dl fullfet kokosmelk
- 1 1/2 ss soyasaus
- Noen skvis lime (smak til)
Til servering:
- Brød med aioli
- Koriander (kan sløyfes)
1. Vask blåskjellene – kast knuste skjell og kast åpne skjell som ikke lukker seg under kaldt vann.
2. Finhakk løk og hvitløk og riv ingefær. Fres i litt olje til det blir blankt.
3. Tilsett currypaste, fres 1 minutt til.
4. Tilsett eplemost, kokosmelk og soyasaus. La det koke opp.
5. Tilsett vaskede blåskjell og sett på lokk. La småkoke i 5 minutter til blåskjellene har åpnet seg. Blåskjell som ikke er åpnet etter 5-6 minutter kastes.
6. Smak til suppen med litt limejuice. Serveres med koriander og brød med aioli!