Meny

Thai blåskjell

Thai blåskjell

>
>
Thai blåskjell

Oppskrift:

Merknader: GF

Tid: 30-40 minutter

Blåskjell er blant det mest bærekraftige vi har fra havet, og de er i tillegg svært rike på næring som kan være vanskelig å få tak i andre steder! Blåskjell Inneholder masse jern og jod, omega-3-fettsyrer, sink og selen. Selv om jeg også kan like en klassisk hvit blåskjellsuppe, så synes jeg denne små-spicy varianten er enda bedre.

Thai blåskjell (2 personer)

  • 1 kg blåskjell
  • 1 sjalottløk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/2 ss revet ingefær
  • 1 ss olivenolje eller smør
  • 2 ts red curry paste
  • 1 dl eplemost / eplejuice (du kan også bruke hvitvin)
  • 2,5 dl fullfet kokosmelk
  • 1 1/2 ss soyasaus
  • Noen skvis lime (smak til)


Til servering:

  • Brød med aioli 
  • Koriander (kan sløyfes)


1. Vask blåskjellene – kast knuste skjell og kast åpne skjell som ikke lukker seg under kaldt vann.

2. Finhakk løk og hvitløk og riv ingefær. Fres i litt olje til det blir blankt.

3. Tilsett currypaste, fres 1 minutt til.

4. Tilsett eplemost, kokosmelk og soyasaus. La det koke opp.

5. Tilsett vaskede blåskjell og sett på lokk. La småkoke i 5 minutter til blåskjellene har åpnet seg. Blåskjell som ikke er åpnet etter 5-6 minutter kastes.

6. Smak til suppen med litt limejuice. Serveres med koriander og brød med aioli!