Tid: 40 min
Merknader: vegetar
Hvem skulle trodd at disse faktisk var sunnere og skjulte en nydelig grønnsak? De har en mild smak av sjokolade og glasuren gjør virkelig dette til en fest av noen cupcakes.
Cupcakes:
- 1 liten rødbete (110 g)
- 1 egg
- 2 ss sukker
- 0,5 dl havremel
- 0,5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 3 ts kakaopulver
- 2 ss vaniljekesam
Glasur:
- 120 g ss lett kremost
- 80 g (2,5 ss) vaniljekesam
- 35 g (6 ts) melis
1. Sett ovnen på 180 g (jeg brukte varmluft)
2. Rasp en liten rødbete på et fint rivjern.
3. Skill plommen fra eggehviten, og stivpisk eggehviten.
4. Visp inn 2 ss sukker.
5. Bland resten av de tørre ingrediensene i et desilitermål og tilsett i røren sammen med den revne rødbeten, eggeplommen, og 2 ss vaniljekesam. Fold sammen.
6. Smør noen muffinsformer, fordel oppi røren, og sett inn i ovnen i 17-20 minutter, til de er gylne.
7. Visp sammen ingrediensene til glasuren i en skål eller bruk stavmikser til å mikse alt sammen.
8. Avkjøl muffinsene i 10 minutter og topp med glasur!