En italiensk hverdagsfavoritt proppfull av smak og grønnsaker! Denne smaker om mulig enda bedre dagen etter, så her er det bare å lage en stor porsjon.
MINESTRONESUPPE, 2-3 pers:
1 løk
2 fedd hvitløk
1,5 stilk selleri
1 ss olivenolje
2 gulrøtter
1/2 squash
1 ts pizzakrydder
1 ts tørket rosmarin
1 boks hakkede tomater
7 dl vann + 1,5 grønnsaksbuljongterning
1,5 dl makaroni (eller annen pasta)
1 boks hvite bønner
3 blader grønnkål
Revet parmesan til topping
Valgfritt: parmesanskalk
- Finhakk løk, hvitløk og selleri og hakk squash og gulrot i terninger. Ha over i en stor gryte med olivenolje. Stek i 5–6 minutter til det er gyllent.
- Tilsett pizzakrydder, rosmarin, hakkede tomater, vann med grønnsakbuljong og makaroni i gryten. Tilsett en parmesan-skalk om du har. Sett på lokk og la det koke i ca. 10 minutter.
- Ta av lokket og la det koke videre i 5 minutter.
- Hell av laken på bønnene, skyll dem og ha over i gryten.
- Riv grønnkål i strimler og ha oppi gryten. La koke i ca. 2 minutter.
- Topp med revet parmesan.