Meny

Minestronesuppe

Minestronesuppe

>
>
Minestronesuppe

Oppskrift:

En italiensk hverdagsfavoritt proppfull av smak og grønnsaker! Denne smaker om mulig enda bedre dagen etter, så her er det bare å lage en stor porsjon.

MINESTRONESUPPE, 2-3 pers:

1 løk

2 fedd hvitløk

1,5 stilk selleri

1 ss olivenolje

2 gulrøtter

1/2 squash

1 ts pizzakrydder 

1 ts tørket rosmarin

1 boks hakkede tomater

7 dl vann + 1,5 grønnsaksbuljongterning

1,5 dl makaroni (eller annen pasta)

1 boks hvite bønner

3 blader grønnkål

Revet parmesan til topping

Valgfritt: parmesanskalk

  1. Finhakk løk, hvitløk og selleri og hakk squash og gulrot i terninger. Ha over i en stor gryte med olivenolje. Stek i 5–6 minutter til det er gyllent.
  2. Tilsett pizzakrydder, rosmarin, hakkede tomater, vann med grønnsakbuljong og makaroni i gryten. Tilsett en parmesan-skalk om du har. Sett på lokk og la det koke i ca. 10 minutter.
  3. Ta av lokket og la det koke videre i 5 minutter.
  4. Hell av laken på bønnene, skyll dem og ha over i gryten.
  5. Riv grønnkål i strimler og ha oppi gryten. La koke i ca. 2 minutter.
  6. Topp med revet parmesan.