Gresskarsuppe

Gresskarsuppe

>
>
Gresskarsuppe

Oppskrift:

Tid: 1 time

Merknader: GF, vegetar

Til denne nydelige suppen trenger du faktisk ikke kjele! Gresskar er en av mine absolutte favorittgrønnsaker. Den tilhører squash-familien og er og rik på vitamin A og E og betakaroten! Til to personer holder det å bruke ½ flaskegresskar, men lag gjerne dobbel porsjon mens du er igang!

Oppskrift (2 personer)

1/2 stort flaskegresskar

2 store gulrøtter

2 hvitløksfedd

1/3 blomkål (kan erstattes av mer gulrot eller gresskar)

2 ss olje

1 grønnsaksbuljongterning + 5 dl vann

1-2 ss gresk yoghurt (kan erstattes med kokosmelk eller fløte)

1/2 sitron, saften

1 ts tørket rosmarin

Toppinger: eple, ristede gresskarkjerner og koriander

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Del gresskaret på langs med en skarp kniv og sterke muskler.
  3. Skrap ut frøene.
  4. Smør på litt olje på innsiden av gresskaret.
  5. Skrell hvitløksfedd og ha de inni det ene hulrommet i gresskaret og legg den med den oransje siden ned på et stekebrett.
  6. Del gulrøttene i to og sleng på stekebrettet sammen med ⅓ blomkål (trenger ikke deles i mindre biter). Smør grønnsakene inn med litt olje.
  7. Bak i ovnen i 45-50 minutter.
  8. Skrap ut innmaten fra flaskegresskaret og ha det over i en blender sammen hvitløken og resten av de bakte grønnsakene.
  9. Tilsett en terning grønnsaksbuljong og varmt vann, og blend til en jevn og god suppe. Du kan også ha det over i en kjele og bruke stavmikser.
  10. Smak til suppen med sitron, yoghurt og rosmarin.
  11. Topp suppen med eple, ristede gresskarkjerner og koriander om du vil!

Tips:  Du kan like gjerne bake hele gresskaret selv om du bare trenger et halvt til 2 personer – eventuelt kan du doble oppskriften og ha en herlig middag klar i kjøleskapet til dagen etter.