Tid: 1 time
Merknader: GF, vegetar
Til denne nydelige suppen trenger du faktisk ikke kjele! Gresskar er en av mine absolutte favorittgrønnsaker. Den tilhører squash-familien og er og rik på vitamin A og E og betakaroten! Til to personer holder det å bruke ½ flaskegresskar, men lag gjerne dobbel porsjon mens du er igang!
Oppskrift (2 personer)
1/2 stort flaskegresskar
2 store gulrøtter
2 hvitløksfedd
1/3 blomkål (kan erstattes av mer gulrot eller gresskar)
2 ss olje
1 grønnsaksbuljongterning + 5 dl vann
1-2 ss gresk yoghurt (kan erstattes med kokosmelk eller fløte)
1/2 sitron, saften
1 ts tørket rosmarin
Toppinger: eple, ristede gresskarkjerner og koriander
- Sett ovnen på 200 grader.
- Del gresskaret på langs med en skarp kniv og sterke muskler.
- Skrap ut frøene.
- Smør på litt olje på innsiden av gresskaret.
- Skrell hvitløksfedd og ha de inni det ene hulrommet i gresskaret og legg den med den oransje siden ned på et stekebrett.
- Del gulrøttene i to og sleng på stekebrettet sammen med ⅓ blomkål (trenger ikke deles i mindre biter). Smør grønnsakene inn med litt olje.
- Bak i ovnen i 45-50 minutter.
- Skrap ut innmaten fra flaskegresskaret og ha det over i en blender sammen hvitløken og resten av de bakte grønnsakene.
- Tilsett en terning grønnsaksbuljong og varmt vann, og blend til en jevn og god suppe. Du kan også ha det over i en kjele og bruke stavmikser.
- Smak til suppen med sitron, yoghurt og rosmarin.
- Topp suppen med eple, ristede gresskarkjerner og koriander om du vil!
Tips: Du kan like gjerne bake hele gresskaret selv om du bare trenger et halvt til 2 personer – eventuelt kan du doble oppskriften og ha en herlig middag klar i kjøleskapet til dagen etter.