Meny

Feta baked pasta

Feta baked pasta

>
>
Feta baked pasta

Oppskrift:

Merknader: vegetar

Tid: 30 minutter

Denne pastaretten gikk viralt på internett, og det forstår jeg! Den er så enkel, smakfull og god. Her tilsetter jeg squash for å gjøre den enda grønnere. Den trenger 25 minutter i ovnen, men arbeidet som kreves her er minimalt! PS: fjern stilken til tomatene før steking. Jeg beholdt den kun for bildenes skyld, og angret etterpå, haha.

Feta baked pasta (2 personer)

  • 1 blokk feta (ca. 150 g)
  • 400 g cherrytomater
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 150 g spaghetti, fullkorn
  • Vann + 1 ss salt
  • 2/3 squash
  • Fersk basilikum
  • Salt og pepper


1. Sett ovnen på 180 g.

2. Ha tomater, fetaost og hvitløksfedd (med skallet på) i en ildfast form med olivenoljen og pass på at alt er godt dekket. Sett inn i ovnen i 25 minutter.

3. Kok opp masse vann og 1 ss salt i en kjele og tilsett spaghettien. Kok etter koketiden på pakken.

4. Bruk en spiralizer til å lage squash-spaghetti (finnes på de fleste kjøkkenbutikker og på nett)

5. Fjern skallet på hvitløken og mos alt med gaffel.

6. Bland inn fersk basilikum og smak til med salt og pepper til sausen. Vend inn squash og spaghetti. Nyt!