Merknader: Vegetar
tid: 15-20 minutter med ferdiglaget hummus, 20-30 dersom du lager hummusen selv.
Denne er enkel, smakfull og hits ALL THE SPOTS! Kremet hummus, krydret fyll, spicy dressing, og masse grønnsaker. Dersom du allerede har hummus i kjøleskapet er dette virkelig en lynrask middag. En klassiker jeg alltid kommer tilbake til.
Digg bønneburrito (2 personer)
- 1 boks kidneybønner
- 1/2 pk tacokrydder
- 1,5 dl vann
- ⅓ agurk
- Salat eller kinakål
- 2 fullkornstortillalefser
- 4 ss rømme
- 2-3 ts Sriracha (smak til)
Hummus:
- 1 boks kikerter, avrent
- ca. 0,25 dl av kikertlaken
- 1 ss tahini
- 1/2 sitron, saften
- 1 ts hvitløkspulver
- Salt og pepper (smak til)
- Lag hummus: Hell av laken på en kartong kikerter, men ta vare på ca. 0,25 dl i et glass. Ha kikerter, tahini, hvitløk og sitronsaft i en bolle og stavmiks blandingen. Tilsett litt og litt kikertlake til du har en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft.
- Skyll bønnene og stek dem i vann og tacokrydder. Mos dem litt med en sleiv og stek videre i 5-7 minutter. Juster med vann dersom blandingen blir veldig tørr.
- Strimle kinakål eller salat og kutt agurken i mindre biter.
- Bland sammen rømme og Sriracha i en skål.
- Varm tortillalefsene litt i ovn eller i mikrobølgeovn.
- Topp en lefse med 3 ss hummus, bønnefyll, masse grønnsaker og rømmedippen, brett sammen og nyt!!