Meny

Digg bønneburrito

Digg bønneburrito

>
>
Digg bønneburrito

Oppskrift:

Merknader: Vegetar

tid: 15-20 minutter med ferdiglaget hummus, 20-30 dersom du lager hummusen selv.

Denne er enkel, smakfull og hits ALL THE SPOTS! Kremet hummus, krydret fyll, spicy dressing, og masse grønnsaker. Dersom du allerede har hummus i kjøleskapet er dette virkelig en lynrask middag. En klassiker jeg alltid kommer tilbake til.

Digg bønneburrito (2 personer)

  • 1 boks kidneybønner
  • 1/2 pk tacokrydder
  • 1,5 dl vann
  • ⅓ agurk
  • Salat eller kinakål
  • 2 fullkornstortillalefser
  • 4 ss rømme
  • 2-3 ts Sriracha (smak til)

Hummus:

  • 1 boks kikerter, avrent
  • ca. 0,25 dl av kikertlaken
  • 1 ss tahini
  • 1/2 sitron, saften
  • 1 ts hvitløkspulver
  • Salt og pepper (smak til)
  1. Lag hummus: Hell av laken på en kartong kikerter, men ta vare på ca. 0,25 dl i et glass. Ha kikerter, tahini, hvitløk og sitronsaft i en bolle og stavmiks blandingen. Tilsett litt og litt kikertlake til du har en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft.
  2. Skyll bønnene og stek dem i vann og tacokrydder. Mos dem litt med en sleiv og stek videre i 5-7 minutter. Juster med vann dersom blandingen blir veldig tørr.
  3. Strimle kinakål eller salat og kutt agurken i mindre biter.
  4. Bland sammen rømme og Sriracha i en skål.
  5. Varm tortillalefsene litt i ovn eller i mikrobølgeovn.
  6. Topp en lefse med 3 ss hummus, bønnefyll, masse grønnsaker og rømmedippen, brett sammen og nyt!!