Meny

Chili bønnegryte

Chili bønnegryte

>
>
Chili bønnegryte

Oppskrift:

Merknader: vegansk, GF(15-20 minutter)

Jeg virkelig elsker denne gryten! Så varmende, mettende, og ikke minst ENKEL! Svært rik på protein; 1 porsjon (halve retten) har 41 g protein. Denne er super å lage i større porsjoner dersom du vil ha en fiks ferdig middag klar i kjøleskapet, og den smaker dessuten ofte enda bedre dagen etter.

Chili-bønnegryte (2 personer)

  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • Litt olivenolje, til steking
  • 1 boks hvite bønner
  • 2 bokser kidneybønner
  • 1 boks hakket tomat
  • 1/2 grønnsaks-buljongterning


Havreris/ris

  • 1,75 dl havreris, ris eller quinoa*
  • 3 dl vann
  • 1/3 ts salt


Tilbehør:

  • Salat
  • Koriander (kan sløyfes)


*Superdårlig tid? Bruk hurtigris! Men husk at havreris og quinoa bare har ca. 15 minutter koketid.

1. Kok opp havreris, ris eller quinoa med vann og salt. Følg pakkens anvisning på koketid.

2. Finhakk chili og hvitløk og stek i litt olivenolje til gyllent.

3. Hell av laken på bønnene (du trenger ikke skylle dem) og tilsett i gryten sammen med hakkede tomater og 1/2 grønnsaksbuljongterning. La småkoke i 10 minutter.

4. Bruk baksiden av en sleiv til å mose ca ⅓ av bønnene. Det vil gjøre at du får en mer fyldig gryte.

4. Server gryten med havreris, frisk salat og koriander og nyt!