Tenk å kunne få i seg 1 av 5 om dagen ved å spise pizza! Hvis du topper pizzaen med grønnsaker og serverer en salat ved siden av, sprenger helgemiddagen nærmest sunnhetsskalaen. Blomkål er en fantastisk grønnsak, som har en ganske anonym smak, men som er proppfull av næring som gjør kroppen sterkere innenfra. Denne pizzaen er god med både rød og hvit saus, men jeg tenkte at jeg kunne vise deg en hvit variant.
INGREDIENSER:
400 g blomkål (ca. 1 blomkål)
2 egg
100 g sammalt hvetemel
1 ss pizzakrydder
1 ts hvitløkspulver
1⁄2 ts salt
Hvit pizzasaus:
1 fedd hvitløk
4 ss lett creme fraiche
1 ts tørket timian
1 ts tørket rosmarin
Nykvernet pepper
En klype salt
Topping:
1 rødløk
4–5 sjampinjonger
200 g revet ost
70 g spekeskinke
Til servering:
Rucola og en blandet grønn salat
- Forvarm stekeovnen til 230.C varmluft.
- Lag pizzabunnen: Skjær blomkålen i buketter, og ha dem i en foodprosessor. Bruk pulsknappen, og kjør til riskorn.. Du kan eventuelt rive blomkålen på et rivjern. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør til en jevn og fin røre. Den kan godt være litt løs, men om den virker veldig tørr, tilsetter du et ekstra egg.
- Fordel pizzabunnen på. en stekeplate dekket med bakepapir. Bruk en slikkepott eller en sleiv, og form et cirka 1 cm tykt rektangel eller en sirkel.
- Stek pizzabunnen cirka 20 minutter i ovnen, til den er gyllenbrun og fin.
- Lag den hvite pizzasausen: Skrell hvitløken og finhakk den eller press den i en hvitløkspresse. Ha hvitløken og resten av ingrediensene i en bolle, og bland godt.
- Tilbered toppingen: Skrell rødløken, og skjær den i ringer. Skjær sjampinjongen i skiver. Topp pizzaen med den hvite sausen, osten, rødløken og sjampinjongen. Legg spekeskinken på toppen.
- Sett pizzaen i ovnen, og stek til osten har smeltet, cirka 12–15 minutter.
- Fordel masse frisk ruccola på pizzaen, server med en blandet grønn salat og nyt!