Meny

BBQ wings

BBQ wings

>
>
BBQ wings

Oppskrift:

Tid: 35 min

Merknader: vegetar 

Vi trenger alle mer sunn snacks i livet vårt, og dette er et herlig eksempel på nettop det. Med BBQ-saus etterligner tofuen kyllingvinger, men blir et mer bærekraftig og sunnere alternativ når de er laget av nydelig planteprotein!

Blomkålwings (2 større eller 4 mindre porsjoner)

  • 1 stor blomkål
  • 1,5 dl vann
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts smoked paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 klype salt
  • 4 ss BBQ saus
  • Noen dråper tabasco

Bakt hvitsløksdipp:

  • Bakt hvitløk-dipp:
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss Kesam
  • 2 ss lettrømme
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • Salt og pepper

1. Forvarm stekeovnen til 225 grader.

2. Kutt blomkål i buketter på størrelse med en «kyllingvinge»

3. Bland sammen mel og krydder i en bolle og visp inn vann til du har en jevn saus. Om røren virker tynn tilsetter du mer mel.

4. Ha 2-3 blomkålvinger over i røren om gangen, dekk dem godt med røre, og ha over på et stekebrett med bakepapir. Pass på å ikke legge dem for tett. Gjenta til du har brukt opp blomkålen.

5. Stek i ovnen i 25-30 minutter, til den er blitt litt sort i kantene.

6. Ha av skallet på hvitløksfeddene og pakk dem inn med aluminiumsfolie. Legg aluminiumspakkene inn i ovnen i 20 minutter.

7. Bland inn noen dråper tabasco i BBQ-sausen.

8. Ta ut stekebrettet og pensle på BBQ-saus på blomkålvingene. Sett inn i ovnen igjen i 5 minutter.

9. Ta ut de bakte hvitløksfeddene av aluminumspakken, finhakk, og bland sammen alle ingrediensene til dippen.

10. Servér blomkålvinger med dipp.