Tid: 35 min
Merknader: vegetar
Vi trenger alle mer sunn snacks i livet vårt, og dette er et herlig eksempel på nettop det. Med BBQ-saus etterligner tofuen kyllingvinger, men blir et mer bærekraftig og sunnere alternativ når de er laget av nydelig planteprotein!
Blomkålwings (2 større eller 4 mindre porsjoner)
- 1 stor blomkål
- 1,5 dl vann
- 1,5 dl hvetemel
- 1 ss paprikapulver
- 1 ts smoked paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 klype salt
- 4 ss BBQ saus
- Noen dråper tabasco
Bakt hvitsløksdipp:
- Bakt hvitløk-dipp:
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss Kesam
- 2 ss lettrømme
- 1 ts tørket timian
- 1 ts tørket rosmarin
- Salt og pepper
1. Forvarm stekeovnen til 225 grader.
2. Kutt blomkål i buketter på størrelse med en «kyllingvinge»
3. Bland sammen mel og krydder i en bolle og visp inn vann til du har en jevn saus. Om røren virker tynn tilsetter du mer mel.
4. Ha 2-3 blomkålvinger over i røren om gangen, dekk dem godt med røre, og ha over på et stekebrett med bakepapir. Pass på å ikke legge dem for tett. Gjenta til du har brukt opp blomkålen.
5. Stek i ovnen i 25-30 minutter, til den er blitt litt sort i kantene.
6. Ha av skallet på hvitløksfeddene og pakk dem inn med aluminiumsfolie. Legg aluminiumspakkene inn i ovnen i 20 minutter.
7. Bland inn noen dråper tabasco i BBQ-sausen.
8. Ta ut stekebrettet og pensle på BBQ-saus på blomkålvingene. Sett inn i ovnen igjen i 5 minutter.
9. Ta ut de bakte hvitløksfeddene av aluminumspakken, finhakk, og bland sammen alle ingrediensene til dippen.
10. Servér blomkålvinger med dipp.