Meny

Aubergine Parmagiana

Aubergine Parmagiana

>
>
Aubergine Parmagiana

Oppskrift:

Dette er helt nydelig helgemat! Her har jeg forenklet denne retten så langt det lar seg gjøre, men fortsatt synes jeg den smaker helt fantastisk.

Augbergine Parmagiana (2 personer)

1 stor aubergine

2–3 ss olivenolje

en klype salt

ca. 50 g revet parmigiano

reggiano

1 fersk mozzarellaost

1 ts pizzakrydder


Tomatsaus

1 løk

2 hvitløkfedd

1 selleristilk (kan sløyfes)

½ gulrot (kan sløyfes)

2 ss olivenolje

1 boks hakkede tomater

1 boks tomatpuré

1 dl vann

1 ts sukker

1 ss pizzakrydder

  1. Sett ovnen på 220 °C.
  2. Del auberginen på langs. Kutt deretter hver halve aubergine som et «trekkspill»: Kutt 1 cm tykke skiver NESTEN helt gjennom, men la dem fortsatt henge sammen. Dyss over olivenolje og litt salt og sett dem inn i ovnen på et bakepapir mens du lager tomatsausen.
  3. Finhakk løk, hvitløk, selleri og gulrot, ha i en kjele med olivenolje og fres til det er gyllent. Tilsett resten av ingrediensene og kok under lokk i ca. 8 minutter.
  4. Ta auberginen ut av ovnen.
  5. Ha halvparten av tomatsausen i bunnen av en liten ildfast form, legg på de halve auberginene. Riv over godt med parmesan slik at den havner innimellom skivene i «trekkspill»-auberginen. Topp med resten av tomatsausen. Stek videre i 30–40 minutter, til auberginen er blitt helt mør.
  6. Kutt mozzarellaen i tynne skiver.
  7. Ta formen ut av ovnen, topp med mozzarella og et dryss pizzakrydder, og stek videre til osten bobler – 10–15 minutter.
  8. Server med salat og nyyyt!