Dette er helt nydelig helgemat! Her har jeg forenklet denne retten så langt det lar seg gjøre, men fortsatt synes jeg den smaker helt fantastisk.
Augbergine Parmagiana (2 personer)
1 stor aubergine
2–3 ss olivenolje
en klype salt
ca. 50 g revet parmigiano
reggiano
1 fersk mozzarellaost
1 ts pizzakrydder
Tomatsaus
1 løk
2 hvitløkfedd
1 selleristilk (kan sløyfes)
½ gulrot (kan sløyfes)
2 ss olivenolje
1 boks hakkede tomater
1 boks tomatpuré
1 dl vann
1 ts sukker
1 ss pizzakrydder
- Sett ovnen på 220 °C.
- Del auberginen på langs. Kutt deretter hver halve aubergine som et «trekkspill»: Kutt 1 cm tykke skiver NESTEN helt gjennom, men la dem fortsatt henge sammen. Dyss over olivenolje og litt salt og sett dem inn i ovnen på et bakepapir mens du lager tomatsausen.
- Finhakk løk, hvitløk, selleri og gulrot, ha i en kjele med olivenolje og fres til det er gyllent. Tilsett resten av ingrediensene og kok under lokk i ca. 8 minutter.
- Ta auberginen ut av ovnen.
- Ha halvparten av tomatsausen i bunnen av en liten ildfast form, legg på de halve auberginene. Riv over godt med parmesan slik at den havner innimellom skivene i «trekkspill»-auberginen. Topp med resten av tomatsausen. Stek videre i 30–40 minutter, til auberginen er blitt helt mør.
- Kutt mozzarellaen i tynne skiver.
- Ta formen ut av ovnen, topp med mozzarella og et dryss pizzakrydder, og stek videre til osten bobler – 10–15 minutter.
- Server med salat og nyyyt!